Moet je deuren schuren voordat je gaat schilderen?

Je deur goed schuren, voordat je gaat primen en schilderen, is de juiste manier om het te doen. Schuren zorgt voor een glad oppervlak waardoor je verf er geweldig uitziet. Doe bij het schuren een eerste doorgang met schuurpapier met korrel 100-150 en werk af met een tweede gang schuurpapier met korrel 180-220. Een andere reden om het oude verftype vast te stellen, is de bezorgdheid over de gezondheid van lood.

Huizen die vóór 1979 werden geschilderd, gebruikten vaak verf op loodbasis en lood kan door het lichaam worden opgenomen, wat leidt tot orgaan- en hersenschade. Koop een loodtestkit om erachter te komen of verf dit giftige metaal bevat. Als dit het geval is, moet u extra voorzichtig en professionele expertise betrachten bij het schuren en verwijderen ervan. Bezoek de Lead Information Website van het Department of Housing and Urban Development voor meer informatie over het verwijderen van loodverf, of bel de National Lead Information Hotline op 1-800-424-LEAD.

Nadat u de hardware van de deur hebt verwijderd, begint u met het schuren van het oppervlak van de deur. U wilt een glad, egaal oppervlak om over te schilderen voor het schoonste resultaat. Schuren verwijdert ook alle verf of coating die al op de deur zit, waardoor het een beter oppervlak is om de verf vast te houden. U kunt ervoor kiezen om een elektrische schuurmachine te gebruiken, maar we hebben het simpel gehouden en een schuurblok gebruikt.

Zodra het oppervlak glad is, veegt u stof weg met een kleefdoek. Verwijder met een buitendeur de weerstrip of bedek deze met schilderstape zodat de verf niet blijft plakken. Zelfs de beste verf kleeft niet goed aan olie en vuil, en er zijn veel van beide op deuren, vooral in de buurt van de knop, waar vuile handen al jaren hebben geduwd en getrokken. Spreid de zaagpaarden net genoeg uit elkaar zodat de deur geen van beide kanten raakt, maar volledig op de bouten rust.

Het schilderen van binnendeuren is een effectieve en vrij eenvoudige manier om het uiterlijk van uw huis binnenshuis op te frissen. Hoewel het een kleine verandering is, kan een pas geschilderde binnendeur uw huis er heel anders uit laten zien. Om de deur eraf te halen, tikt u de scharnierpennen los met een hamer en spijker; de deur moet dan van de scharnieren glijden. Een voordeel van het schilderen van bevestigde deuren is dat je niet hoeft te wachten tot de ene kant droog is voordat je de andere schildert.

Rand eerst met een borstel rond ramen en panelen in en bedek de rest van de deur met de schuimroller. Om een platte binnendeur te schilderen, begint u met het schilderen van de binnenste scharnierrand en werkt u in één richting rond de deur. Het is gemakkelijker om scheuren en onvolkomenheden op te vullen en te schuren voordat u met de deur op een vlak werkoppervlak schildert. Nadat eventuele onvolkomenheden zijn opgevuld, uitgehard en geschuurd, schuurt u het volledige deuroppervlak met schuurpapier met korrel 120, handmatig of met een schuurmachine.

De stevige plastic piramides, vastgebonden aan zaagpaarden via handige gaten, laten je de deur twee centimeter omhoog brengen en, wanneer je de deur omdraait om de andere kant te schilderen, het oppervlak in contact met verse verf verkleinen tot kleine puntjes. Omdat deuren de in- en uitgangen van uw huis zijn, moet u ze als laatste schilderen, zodat de verfafwerkingen ongestoord blijven en goed kunnen drogen wanneer ze zijn voltooid. Laat de primer volledig drogen en schuur de primer lichtjes met uw fijne schuurpapier om eventuele oneffen oppervlakken te verwijderen. Voordat u een nieuwe laag aanbrengt, moet u weten of u eerst moet primen door te bepalen wat voor soort verf er momenteel op de deur zit.

Verf elk paneel, te beginnen met het paneel linksboven en werk achtereenvolgens langs de deur.

painting doors