Wat voor soort verf gebruik je op de deur?

De meest voorkomende soorten buitendeurverf zijn acrylhars of op latexbasis en met een halfglanzende afwerking. Buitenverf op latexbasis is het meest flexibele type en is behoorlijk populair. Het vult grotere onvolkomenheden op het oppervlak van een deur op en is bestand tegen scheuren en afbrokkelen. Vingerafdrukken en vuil zijn te verwachten op binnendeuren in gebieden met veel verkeer.

Kies dus verf met een glanzende of halfglanzende afwerking, in plaats van plat of eierschaal, voor een oppervlak dat veel gemakkelijker schoon te vegen is. Een glanzende verf zorgt er ook voor dat deuren en bekleding mooi opvallen tegen het plattere muuroppervlak. De beste omstandigheden bij het schilderen van een voordeur voor uw huis zijn een heldere en zonnige dag zonder extreme temperaturen. U kunt uw deur op zijn plaats schilderen of uit de scharnieren verwijderen als u een storm- of glazen deur heeft om uw huis te beschermen en te voorkomen dat insecten en puin uw huis binnendrijven.

Hoewel je nooit een mahoniehouten deur zo glad mogelijk krijgt als een berkendeur, helpt schuren tussen lagen, vooral als je een nieuwe deur primen en schildert. Het maakt niet uit welke kant je uiteindelijk op gaat, de tips hier, gedeeld door professionele schilders en interieurontwerpers, helpen je door elk aspect van het project te bladeren, van kleur-, product- en gereedschapsselectie tot belangrijke voorbereidings- en schildertechnieken. Dit verhoogt de ventilatie en verkleint de kans dat een licht vochtige verflaag blijft plakken als je hem omdraait om de andere breed te schilderen. Houd altijd rekening met de tijd van het jaar waarin u besluit uw voordeur te schilderen en controleer altijd de weersvoorspelling.

De beste binnendeurverf verbergt onvolkomenheden, voorkomt vlekken en heeft een visueel aantrekkelijke afwerking die jarenlang meegaat. De stevige plastic piramides, vastgebonden aan zaagpaarden via handige gaten, laten je de deur twee centimeter omhoog brengen en, wanneer je de deur omdraait om de andere kant te schilderen, het oppervlak in contact met verse verf verkleinen tot kleine puntjes. Terwijl warme dagen de voorkeur hebben boven koude dagen, kunnen de bindingseigenschappen van de verf worden aangetast als het te warm is. Deze acrylverf verbergt moeiteloos bestaande vlekken en slijtplekken, is bestand tegen vlekken en is gemakkelijk schoon te maken met water en zeep.

Verwacht een lange droogtijd met verf op oliebasis en je hebt terpentijn of verfverdunner nodig om gemorste vloeistoffen op te ruimen. Wanneer u een verfkleur kiest, moet u eerst beslissen of u een koele kleur (blauw, bruin, groen) of een warme kleur (rood, geel, grijs) wilt. Zorg ervoor dat de spuit kan werken met verven op latexbasis, die minder giftige dampen produceren dan verf op oliebasis, sneller drogen en daarna gemakkelijker schoon te maken zijn. Als u liever een roller gebruikt, overweeg dan die met microvezelrolhulzen, die meer verf bevatten en een gladdere afwerking bieden dan schuim.

Voor de meeste schilders is de beste aanpak om het bovenste paar panelen en de stijlen, munten en rails eromheen te schilderen. Deze halfglanzende binnenverf is ideaal voor deuren in drukbezochte en vochtgevoelige ruimtes, zoals entrees, keukens, badkamers, wasruimtes en mudrooms.