Kun je een deur in mat schilderen?

Kies eierschaal, satijn of halfglanzende glans. Vermijd het gebruik van platte of matte verf op deuren. Zelfs als verf droog aanvoelt, duurt het tot 30 dagen om uit te harden, en je kunt rare vlekken krijgen als de verf ergens tegen leunt voordat hij is uitgehard. Nadat eventuele onvolkomenheden zijn opgevuld, uitgehard en geschuurd, schuurt u het volledige deuroppervlak met schuurpapier met korrel 120, handmatig of met een schuurmachine.

Veeg de deur af met een doek die is bevochtigd met terpentine en droog met een andere zachte doek om oppervlaktestof te verwijderen. Breng bij het schilderen primer aan over verf op oliebasis, zodat u desgewenst kunt overschakelen op latex. Wanneer de grondlaag volledig droog is (bij voorkeur een nacht laten staan), schuur het oppervlak dan voorzichtig opnieuw, dit keer met een schuurpapier met korrel 220. In vergelijking met een paneeldeur kan een vlakke deur relatief snel worden geverfd met een verfroller.

Je kunt ook een penseel gebruiken als dat je voorkeur heeft. Bezoek de Lead Information Website van het Department of Housing and Urban Development voor meer informatie over het verwijderen van loodverf, of bel de National Lead Information Hotline op 1-800-424-LEAD. Leg idealiter een deken zonder enige textuur over de zaagpaarden waar je deur op kan zitten, zodat je geen zaagpaardinkingen of rare dekentextuurstreepjes op de verf krijgt. Als je een oudere deur opnieuw schildert, is de eerste stap om eventuele gutsen of onvolkomenheden op te vullen met houtvuller en die gebieden te schuren tot ze glad zijn (ik gebruik hiervoor korrel 150) en vervolgens de hele deur licht te schuren met fijn gruis (220) schuurpapier.

Wanneer u bekijkt hoe u een deur moet schilderen, kunt u merken dat het schilderen van een niet-bevestigde deur, plat op een paar zaagpaarden geplaatst, een gelijkmatige laag aanmoedigt zonder druppels of runs en het gemakkelijker maakt om de randen te schilderen. Desalniettemin is het het beste om ze te gebruiken op vrijstaande deuren terwijl u buiten werkt, als rand tegen dampen en dwalende sproeiverstrooiing. De stevige plastic piramides, vastgebonden aan zaagpaarden via handige gaten, laten je de deur twee centimeter omhoog brengen en, wanneer je de deur omdraait om de andere kant te schilderen, het oppervlak in contact met verse verf verkleinen tot kleine puntjes. Als je nieuwe deuren schildert zoals ik hier deed, kun je veel van het voorbereidingswerk overslaan, zoals het vullen van krassen en schuren.

Om de deur eraf te halen, tikt u de scharnierpennen los met een hamer en spijker; de deur moet dan van de scharnieren glijden. Als u een penseel gebruikt, dompel de borstelharen dan halverwege in de verf en tik of schraap ze lichtjes tegen de rand van de container om het overtollige te verwijderen. Enkele van mijn favoriete blanken voor sierwerk en deuren zijn Benjamin Moore's Cloud White en Dove White in halfglans of satijn. Je schildert het in de kleur die te zien is als je de deur open hebt, wat vermoedelijk meestal zal zijn.

Je kunt scharnieren of hardware aan laten en schilderstape gebruiken om ze te blokkeren, maar ze verwijderen is gemakkelijker. Als je zaagpaarden gebruikt en één kant tegelijk schildert, laat de verf dan minstens 24 uur drogen voordat je de deur op de zaagpaarden omdraait en herhaalt voor de tweede kant. In plaats van simpelweg de deur van boven naar beneden te schilderen, kunt u de beste verfbeurt krijgen door paneeldeuren in een bepaalde volgorde te schilderen.