Verf voor buitendeuren?

Plus, topverven uit onze tests en tips voor het schilderen als een. Voor deze toepassing kunt u een roller gebruiken. Als de primer droog is, gebruikt u een penseel om eventuele trimwerkzaamheden of details op de deur te bespreken. Vervolgens is het eindelijk tijd om te schilderen.

Je kunt hiervoor een low-nap- of schuimroller of een penseel gebruiken. Bijna elke voordeur die is gemaakt van hout, glasvezel of staal kan worden geverfd. Veel buitendeuren worden ongeverfd en anderszins onafgewerkt verkocht, met de verwachting dat de eigenaar het zal schilderen. Voordeuren met afbladderende, krakende verf kunnen meestal met succes worden opgeknapt en opnieuw worden geverfd.

Schuur vervolgens de deur met een schuurblok. Ik gebruikte een schuurblok van ongeveer 100 korrel. Als de voordeur verwijderbare pinnen heeft, tik dan voorzichtig de pinnen vanaf de onderkant uit met een 16d-spijker en een hamer. Ik las allerlei blogposts en tutorials waarin werd geïnstrueerd dat delen van de deur in een specifieke volgorde moesten worden geverfd met zorg om je kwast in specifieke richtingen te verplaatsen om een goede afwerking te krijgen.

Gebruik halfglanzende buitenverf en een schuine vleugelborstel van 2 inch met synthetische borstelharen om langs de randen van de panelen te schilderen. Misschien wil je de weerstrip aan de onderkant van de deur afplakken als je er geen verf op wilt krijgen. Begin vroeg op de dag, want je moet een tweede verflaag aanbrengen voordat je de deur opnieuw installeert. Ten tweede wilt u de deur schoonmaken met een natte doek en vervolgens een schuurmachine of schuurpapier gebruiken om eventuele onvolkomenheden te verwijderen.

Laat de deur een uur of twee drogen (raadpleeg de instructies op het verfblik) en breng vervolgens een tweede laag aan. Hopelijk zal ik het binnenkort verwijderen om een handgreep in andere stijl te installeren en ik laat de verf niet afpellen of schilferen wanneer ik de huidige handgreep verwijder. De primer bedekt de vorige deurkleur niet volledig, dus raak niet in paniek als het er vreselijk uitziet met slechts één laag primer. In mijn ervaring was het gebruik van verf van hoge kwaliteit en het overgaan van geborstelde delen met de schuimroller een eenvoudige manier om de deur te schilderen zonder penseelsporen.

Het hielp ook om extra verf op te nemen waar ik te veel op mijn borstel kreeg en voorkwam druppelsporen waar ik te veel verf aanbracht. Als het deuroppervlak in goede staat is, hoeft u het slechts licht te schuren om een ruw oppervlak te krijgen waarop de verf kan blijven plakken. Er waren een heleboel gecompliceerde grafieken van 14 stappen over hoe ik de deur moest schilderen die me echt nerveus maakten dat ik het schilderen van mijn voordeur zou verknoeien en het er vreselijk uit zou laten zien. Als je geen glazen of stormdeur hebt die tussen je deur en de elementen staat, moet je ervoor zorgen dat je buitenverf gebruikt.

Hoewel u elke afwerking kunt kiezen, hebben glanzende verven meestal de voorkeur voor deuren en bekleding, omdat ze opvallen en deze architectonische kenmerken benadrukken.