Wat gebeurt er als je muurverf op plinten gebruikt?

Je kunt overgebleven muurverf gebruiken om plinten te schilderen, maar het zal je plinten gevoelig maken voor spaanders en krassen. Voor een aantrekkelijke maar slijtvaste afwerking raden we aan om satijnhout op uw plinten te gebruiken. Meestal wordt u verteld dat eierschaal-, satijn- of glansverf de beste verf voor plinten is. De vraag of je je plinten moet schilderen komt vaak naar voren in ontwerpdiscussies en er is geen duidelijk winnend antwoord.

Ahern houdt vol dat het verminderen van de break-up lijnen op de muur (plinting-wall-dado rails-coving) esthetisch aangenamer is en een dramatisch effect kan creëren. Maar dat betekent gewoon dat ze hun werk doen - uw muren beschermen tegen hameren en uw ruimte netjes afwerken. De eenvoudigste manier om plinten te schilderen is met een verf van goede kwaliteit, waar al een primer in is gemengd. Begin bijvoorbeeld bij het schilderen van een kamer met het plafond, naast de muren, dan ten slotte het houtwerk, inclusief plinten, raamkozijnen en deurkozijnen.

Als je het niet erg vindt om niet-glanzende plinten te maken die wat moeilijker schoon te vegen zijn en niet zo slijtvast zijn, komt je overgebleven verf goed. Het wordt nu de norm om een functie van je plinten te maken - vooral als je extra lange hebt of als ze erg decoratief zijn. Een andere reden om je plinten te schilderen, is om mooie details in de kamer echt een toppositie in ieders focus te laten innemen. Wees voorzichtig bij het aanbrengen van de verf op de bodem - gebruik minder op de borstel zodat er minder kans is dat deze op de vloer druppelt.

Hoewel het een snelle en gemakkelijke oplossing is, kun je op de lange termijn beter de tijd besteden aan het voorbereiden van je planken voordat je ze schildert. Het wordt in het hele land gebruikt omdat het goed past bij bijna elke interieurkleur en er is een hele reeks soorten om uit te kiezen bij het zoeken naar een witte verf voor plinten. Plak met plakband de rand van uw krant of folie zo dicht mogelijk bij de plinten zodat er geen opening is tussen de vloer en het bord. Dat deed ik omdat ik van een bepaalde verf hield - een mist - maar ik gebruikte heldere glans over de bovenkant in gebieden met veel verkeer.

Koningin van donkere interieurs, Abigail Ahern heeft altijd gepleit voor geschilderde plinten, om de aandacht van hen af te trekken en een muur groter te laten aanvoelen door het geverfde oppervlak te vergroten tot buiten de ruimte tussen plint en coving. Als u tape op een vloerbedekking aanbrengt, gebruikt u een stomp gereedschap om de tape onder de plint te duwen.