Kun je deuren schilderen met een penseel?

In vergelijking met een paneeldeur kan een vlakke deur relatief snel worden geverfd met een verfroller. Je kunt ook een penseel gebruiken als dat je voorkeur heeft. Gebruik verticale rolstreken bij het schilderen van een platte deur, of lange, vloeiende penseelstreken. Werk de rand rond de scharnieren af met een kleine borstel.

De beste manier om je deur te schilderen is door zowel een penseel als een schuimroller te gebruiken. Begin met het borstelen van een lichte verflaag op de deur. Omdat de borstel druppels of runs kan achterlaten, kunt u dit het beste eerst doen, voordat de rest van de deur wordt geverfd. Als je een paneeldeur hebt, borstel dan ook de ingesprongen delen van het paneel.

Zorg ervoor dat je eventuele druppels wegveegt terwijl je gaat, want je wilt niet dat ze opdrogen. Als je gedroogde druppelsporen hebt, moet je de deur schuren en er daarna overheen schilderen. Dit is optioneel, maar het toevoegen van een verfconditioner vertraagt de droogtijden voor latexverf om het meer vergelijkbaar te maken met opties op oliebasis, maar zonder het gedoe en de geur. Ga je van een donkere kleur naar een lichte kleur, dan helpt priming je om een betere dekking te hebben met minder verflagen.

Bepalen hoe je een deur glanst zonder penseelstrepen, weten welke temperatuur je aanbrengt, hoe snel de verf droogt, zijn twee belangrijke factoren, die geen penseelsporen achterlaten. Neem daarom de tijd en schilder elke deur zorgvuldig, want deze oppervlakken zijn enkele van de grootste geschilderde sierstukken in uw huis. Deze tutorial over het gebruik van een verfspuit op binnendeuren gaat dieper in, maar hier zijn de hoogtepunten, evenals een voorbeeld van een goede en slechte spuitbeurt. In termen van welk verfgereedschap het beste werkt op deuren, is het eigenlijk het beste om zowel een borstel als een roller te gebruiken.

Nadat je je type verf hebt gekozen, moet je vervolgens beslissen welke afwerking je op je deuren wilt hebben. Dit geeft u een betere toegang tot alle delen van uw deuren en geeft u een betere controle en focus op het aanbrengen van uw verf. De meeste oppervlakken hebben een lichte schuurbeurt nodig, waarbij al het stof wordt weggeveegd voordat er verf wordt aangebracht. Dus als je een deur schildert waar je niet zonder kunt, zoals een badkamer of buitendeur, begin dan als eerste in de ochtend zodat hij tegen het einde van de dag weer in gebruik kan zijn.

Idealiter als je een voordeur poetst en rolt, wil je dezelfde autoafwerking als je zou spuiten. Als je je afvraagt wat de beste afwerking is voor je deuren, moet ik een vraag stellen met een vraag. Voor een spuit waarmee je in een mum van tijd kunt schilderen, bekijk de Wagner SprayTech Control Spray Max HVLP Paint of Stain Sprayer. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, volgen hier enkele richtlijnen om u te helpen de beste kwast voor deuren te vinden.

Een kwast en roller dient voor twee verschillende verftoepassingen, beide erg belangrijk voor een schone, gladde afwerking die de meeste musea zouden waarderen.