Kun je een deur schilderen met emulsie?

Emulsieverf is alleen geschikt voor houtwerk binnenshuis. Houten buitenoppervlakken vereisen de duurzaamheid en weersbestendigheid die houtbehandeling voor buiten kan bieden. Ja, u kunt emulsieverf op elk hout gebruiken, zelfs als onderlaag. Ja, u kunt emulsieverf gebruiken op elk hout in huis.

Emulsieverf werkt geweldig op hout en kan zelfs worden gebruikt als onderlaag op trappen, spindels, plinten, deuren, kozijnen, de lijst gaat maar door. Kies een geschikte verf voor de situatie. Voor de meeste binnendeuren is een latexverf binnenshuis voldoende. U wilt een primer gebruiken als de bestaande verf op de deur op oliebasis is of als u een aanzienlijk andere kleur schildert dan de bestaande kleur (bijvoorbeeld wit over zwart of omgekeerd).

Het wit schilderen van houten deuren kan extra lagen vereisen. Hoewel het afdichten van emulsieverf op hout optioneel is, moet dit worden gedaan om langdurige glanzende resultaten te bereiken. De deur verlaten waar hij is, lijkt gemakkelijker, maar je moet de vloer beschermen en voorzichtig zijn met ventilatie. Voor gebieden met veel verkeer wilt u echt een verf gebruiken die duurzamer is, zoals satijnhout of glans (u kunt in sommige omstandigheden wegkomen met het gebruik van een eierschaal van hoge kwaliteit).

Als je de deur op zijn plaats schildert, moet je beginnen met het bedekken van scharnieren en al het andere dat je niet per ongeluk wilt schilderen, legt Home Depot uit. Vooral als u van plan bent emulsieverf op het houten oppervlak aan te brengen dat vocht kan opnemen, moet u de verf verzegelen om te voorkomen dat verf barst, borrelt en loskomt. Om uw lokale afvalbeheerwetten na te leven en het milieu te beschermen, moet u een verfverharder gebruiken die de overgebleven verf kan stollen voordat u deze weggooit. Emulsieverf is simpelweg niet zo duurzaam en is geformuleerd voor gebruik op binnenmuren en plafonds - gebieden die niet aan hetzelfde verkeer worden blootgesteld als plinten en deuren.

In een mum van tijd kunt u emulsieverf echter gebruiken als onderlaag op binnentrapstijgers, spindels, leuningen, deuren, ramen, kozijnen, enz. Samenvattend kunt u emulsie op hout gebruiken, maar het wordt ten zeerste aanbevolen om een duurzamere verf te gebruiken, zoals satijnhout die bestand is tegen de druk van de thuisomgeving. Maar als u uw overgebleven vinylemulsieverf op uw vloer als onderlaag wilt gebruiken om wat geld te besparen, moet u het hout goed voorbereiden. Als u met een beperkt budget schildert, kunt u zelfs emulsieverf als primer gebruiken om te besparen op uw totale project.

In feite zal de verf niet goed plakken en kan zelfs drogen op een manier die een ongelijkmatige vlekkerige film achterlaat die snel blaren en afschilfert. Voordat u emulsieverf op uw houtoppervlak gaat aanbrengen, moet u het hout zorgvuldig voorbereiden door het oppervlak te reinigen, te schuren en glad te maken. Nadat u het houtoppervlak hebt gereinigd en gerepareerd, brengt u een laag houtprimer (zoals KILZ Original of Rust-Oleum Zinsser Bulls Eye) aan met een penseel.