Moet je deuren eraf halen om ze te schilderen?

Pro's schilderen deuren vaak op hun plaats. Maar van voorbereiding tot schilderen, je krijgt betere resultaten als je de deur verwijdert. Door in uw garage, winkel of kelder te werken, kunt u de licht- en droogomstandigheden beter regelen. Door de deur plat te leggen, worden ook runs in de verfbeurt geminimaliseerd.

Schuur vervolgens de deur met een schuurblok. Ik gebruikte een schuurblok van ongeveer 100 korrel. Je kunt meestal een vrij strakke lijn krijgen als je je roller met lichte druk over de rand van de deur rolt. Het is gemakkelijker om scheuren en onvolkomenheden op te vullen en te schuren voordat u met de deur op een vlak werkoppervlak schildert.

De meest voorkomende gebieden voor verfdruppels bevinden zich langs de hoeken van de deur, dus let extra op bij het schilderen van de bovenkant en randen van de deur. Maar nadat de bekleding is geverfd, kun je gewoon de deur openen en schilderen terwijl deze nog op de scharnieren zit en de enige stukken die je moet plakken zijn de scharnieren en andere hardware. Als uw deur naar binnen zwaait, schilder dan de scharnierrand; als uw deur naar buiten zwaait, schilder dan de rand met de vergrendeling. Ik koos ervoor om een vlekblokkerende primer (Zinsser Bullseye 1-2-3 Primer) aan de buitenkant van mijn deur te gebruiken voordat ik ging schilderen, ook al was de verf die ik kocht een verf en primer in één.

Nadat de verf volledig is opgedroogd, verwijdert u voorzichtig de tape van de schilder en vervangt u alle hardware of weerstripping die u hebt verwijderd. Functionaliteit staat natuurlijk centraal, maar gelukkig is bij de meeste binnendeuren een eenvoudig slot voldoende (in tegenstelling tot buitendeuren, waar veiligheid voorop staat). Bedek grotere stukken, zoals deurgrepen, met aluminiumfolie en gebruik vervolgens een stuk schilderstape rond de rand waar de hardware de deur ontmoet om de folie vast te zetten en u een scherpe, strakke lijn te geven. Ik gebruikte satijnen afwerking voor mijn deur, omdat mijn winkel geen halfglans had in de kleur die ik nodig had en ik denk dat de duurzaamheid geweldig is.

Op HGTV had ik iemand zijn scharnierhardware zien schilderen met rubbercement, verf en vervolgens het rubbercement eraf zien pellen. De stevige plastic piramides, vastgebonden aan zaagpaarden via handige gaten, laten je de deur twee centimeter omhoog brengen en, wanneer je de deur omdraait om de andere kant te schilderen, het oppervlak in contact met verse verf verkleinen tot kleine puntjes. Het beste advies dat ik vond voor het schilderen van de voordeur was om met een schuimroller over delen van de deur te gaan die met een borstel waren geverfd.