Wat voor soort verf gebruik je op deuren?

De meest voorkomende soorten buitendeurverf zijn acrylhars of op latexbasis en met een halfglanzende afwerking. Buitenverf op latexbasis is het meest flexibele type en is behoorlijk populair. Het vult grotere onvolkomenheden op het oppervlak van een deur op en is bestand tegen scheuren en afbrokkelen. Verf op oliebasis is een verbazingwekkend duurzame verfoptie die perfect is voor het schilderen van deuren.

Eenmaal geverfd, zullen uw deuren goed opruimen, extra duurzaam zijn en de gladste afwerking hebben. Veel mensen aarzelen om binnendeuren te schilderen omdat ze niet willen omgaan met chips en onderhoud. Hiermee kunt u de deuren schilderen waar ze zich bevinden zonder ze naar een plaats te verplaatsen die acceptabel is om te spuiten, en het is een handige manier om een handvol deuren of minder te schilderen. Nadat je je type verf hebt gekozen, moet je vervolgens beslissen welke afwerking je op je deuren wilt hebben.

Als u echt tegen een glans bent, kunnen sommige email- of alkydverven worden geleverd in een satijnen afwerking die de op één na beste optie zou zijn. Ik ben dol geworden op het gebruik van keramische emailverf op bekleding en plinten, en dat heeft zich ook uitgebreid tot deuren. Deze glanzende lak voor alle doeleinden kan worden gebruikt voor het schilderen van binnendeuren, kasten, plinten, luiken noem maar op. Het gebruik van een verf van hoge kwaliteit en de juiste voorbereiding geeft u echter jarenlang een mooie afwerking met minimaal onderhoud.

Zolang u een verf gebruikt die geschikt is voor buitengebruik, kunt u deze gebruiken voor zowel de deurbekleding als de deur zelf. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om de bekleding met een andere kleur te schilderen om de deur te accentueren en te helpen opvallen, maar die beslissing is geheel aan jou. Deze acrylverf verbergt moeiteloos bestaande vlekken en slijtplekken, is bestand tegen vlekken en is gemakkelijk schoon te maken met water en zeep. U kunt uw deur op zijn plaats schilderen of uit de scharnieren verwijderen als u een storm- of glazen deur heeft om uw huis te beschermen en te voorkomen dat insecten en puin uw huis binnendrijven.

U kunt uw huis moderniseren met een frisse laag witte verf, of uw binnendeuren personaliseren naar uw ontwerpstijl met een vleugje kleur. En als je eenmaal hebt geverfd met verf op oliebasis, moet je niet overheen schilderen met latex omdat het niet goed hecht.