Kun je muurverf op deuren gebruiken?

Je moet meer voorbereiding doen, ervoor zorgen dat het oppervlak volledig is schoongemaakt en weggewreven. Als je een kamer vol interessante meubels of expressieve schilderijen hebt, heb je misschien niet veel definitie nodig van de muur- en deurkleuren. In dat geval kunt u ervoor kiezen om deuren in dezelfde kleur te schilderen als muren. De verf die je voor deuren gebruikt, heeft meestal een andere glans dan muurverf, en dat verschil kan meer dan genoeg zijn om de deur te onderscheiden en te laten opvallen.

Kies eierschaal, satijn of halfglanzende glans. Vermijd het gebruik van platte of matte verf op deuren. Ik zou geneigd zijn om de krassen weg te schuren en de deur opnieuw te schilderen met een hoogwaardige, hoogglanzende verf zoals Benjamin Moore Advance die super goed draagt. De laatste twee huizen waarin we hebben gewoond, waren oudere huizen met deuren die vergeeld waren en niet in goede staat waren, dus terwijl ik over elke ruimte maak, schilder ik ook de deuren.

Wanneer u een deur van scharnieren schildert, moet u wachten tot de bovenkant volledig droog is voordat u hem kunt omdraaien. Het gebruik van een verf van hoge kwaliteit en de juiste voorbereiding geeft u echter jarenlang een mooie afwerking met minimaal onderhoud. Veel mensen zien binnendeuren over het hoofd wanneer ze deze moeten gebruiken om een decoratief statement te maken, maar niet alle deuren moeten opvallen tussen de muren. Pale Creamy Gold Colour is een geweldige functiemuur of als kenmerkende kleur, past goed bij marine of grijs of zwart.

Het schilderen van binnendeuren is een effectieve en vrij eenvoudige manier om het uiterlijk van uw huis binnenshuis op te frissen. Verwijder ook de deurknop, rechthoekige voorplaat, rozenafdekking (de ronde bekleding) en eventuele deurhaken of muurbeschermers. Rood benadrukt bijvoorbeeld het natuurlijke vuurelement van een deur op het zuiden, maar als de kamer een open haard aan de muur tegenover de deur heeft, definieert een blauwe deur de haardmuur als zuid, wat een geschikte plaatsing is voor een open haard. Als u de voorkeur geeft aan een slankere, naadloze look, of als de deur zich op een ongemakkelijke plaats bevindt, zoals in de buurt van een hoek of aan het einde van een gang, schilder deze dan en de bekleding in dezelfde kleur als de muren.

Ontwerpers gebruiken vaker bekleding om de muurkleuren te markeren door ze een andere kleur te schilderen, en ze kiezen vaak een kleur voor de deur die overeenkomt met de bekleding of een aanvulling vormt. Een kleurlaag die lichter of donkerder is dan de muren, maar schilder alle verzonken gebieden wit als je verhoogde panelen of ontwerpen iets wilt markeren. Zorg er ook voor dat je geen verf op waterbasis gebruikt voor het grijs als het wit eronder op oliebasis was - als je dat deed, zal de verf nooit goed hechten. Nadat je je type verf hebt gekozen, moet je vervolgens beslissen welke afwerking je op je deuren wilt hebben.