Wat voor soort verf gebruik je op een deur?

De meest voorkomende soorten buitendeurverf zijn acrylhars of op latexbasis en met een halfglanzende afwerking. Buitenverf op latexbasis is het meest flexibele type en is behoorlijk populair. Het vult grotere onvolkomenheden op het oppervlak van een deur op en is bestand tegen scheuren en afbrokkelen. Vingerafdrukken en vuil zijn te verwachten op binnendeuren in gebieden met veel verkeer.

Kies dus verf met een glanzende of halfglanzende afwerking, in plaats van plat of eierschaal, voor een oppervlak dat veel gemakkelijker schoon te vegen is. Een glanzende verf zorgt er ook voor dat deuren en bekleding mooi opvallen tegen het plattere muuroppervlak. Zolang u een verf gebruikt die geschikt is voor buitengebruik, kunt u deze gebruiken voor zowel de deurbekleding als de deur zelf. Als je zaagpaarden gebruikt en één kant tegelijk schildert, laat de verf dan minstens 24 uur drogen voordat je de deur op de zaagpaarden omdraait en herhaalt voor de tweede kant.

Gebruik halfglanzende buitenverf en een schuine vleugelborstel van 2 inch met synthetische borstelharen om langs de randen van de panelen te schilderen. Als dat niet het geval is, gebruik dan een mini-schilderblok waarmee u de onderkant kunt schilderen of de deur uit de scharnieren kunt verwijderen, een sealer op de onderkant kunt aanbrengen en de deur opnieuw kunt ophangen om de rest ervan te schilderen. Als je deur al knoppen heeft, raad ik aan ze te verwijderen - het is gemakkelijker dan eromheen te schilderen. Wat nog belangrijker is, het vocht in verf kan de deurbeslag nadelig beïnvloeden, waardoor het vergrendelingsmechanisme mogelijk verstopt raakt; schuur- en reinigingsmiddelen kunnen ook hardware beschadigen.

Voor de meeste schilders is de beste aanpak om het bovenste paar panelen en de stijlen, munten en rails eromheen te schilderen. Sommige binnendeuren zijn zwaar en moeilijk te verwijderen, maar u kunt deze methode gebruiken om een paneeldeur te schilderen die op de scharnieren blijft zitten. Je schildert het in de kleur die te zien is als je de deur open hebt, wat vermoedelijk meestal zal zijn. Om het proces te versnellen, vertrouwen professionals ook op handige helpers voor schilderen zonder rommel, zoals Hyde Tools 45810 Super Guide Paint Shield %26 Smoothing Tool deze superieure rechte rand met een gemakkelijk vast te pakken handvat geeft u perfecte randen bij het trimmen, zonder te plakken.

Huizen die vóór 1979 werden geschilderd, gebruikten vaak verf op loodbasis en lood kan door het lichaam worden opgenomen, wat leidt tot orgaan- en hersenschade. De beste binnendeurverf verbergt onvolkomenheden, voorkomt vlekken en heeft een visueel aantrekkelijke afwerking die jarenlang meegaat. Bezoek de Lead Information Website van het Department of Housing and Urban Development voor meer informatie over het verwijderen van loodverf, of bel de National Lead Information Hotline op 1-800-424-LEAD. Laat deuren aan hun scharnieren hangen terwijl je ze schildert, zodat je beide kanten tegelijkertijd kunt schilderen.

Als je klaar bent, laat je de verf drogen (als je Benjamin Moore Advance gebruikt, merk dan op dat deze een langere dan typische droogtijd heeft), geef je deur snel, heel licht schuren met schuurpapier met korrel 320, verwijder de schuurresten met een kleefdoek en breng vervolgens een tweede laag verf aan. Als verf op de doek wordt overgebracht, is deze geverfd met een product op latexbasis en is primen niet nodig.