Heb je speciale verf nodig voor deuren?

Kies verf die wordt aanbevolen voor binnendeuren, zoals soorten met een duurzame glans of halfglanzende glans waardoor deze gemakkelijk te reinigen is. Verf indien mogelijk in een goed geventileerde ruimte of gebruik een ventilator om de lucht te laten circuleren. Reinig de deur voor het schilderen met een ontvettingsreiniger. Vingerafdrukken en vuil zijn te verwachten op binnendeuren in gebieden met veel verkeer.

Kies dus verf met een glanzende of halfglanzende afwerking, in plaats van plat of eierschaal, voor een oppervlak dat veel gemakkelijker schoon te vegen is. Een glanzende verf zorgt er ook voor dat deuren en bekleding mooi opvallen tegen het plattere muuroppervlak. Verf op oliebasis is een verbazingwekkend duurzame verfoptie die perfect is voor het schilderen van deuren. Eenmaal geverfd, zullen uw deuren goed opruimen, extra duurzaam zijn en de gladste afwerking hebben.

Als je zaagpaarden gebruikt en één kant tegelijk schildert, laat de verf dan minstens 24 uur drogen voordat je de deur op de zaagpaarden omdraait en herhaalt voor de tweede kant. Om de droogtijd te minimaliseren, brengt u verf aan in lichte, zelfs lagen dikke lagen hebben meer tijd nodig om te drogen en kunnen er ongelijk uitzien. Hiermee kunt u de deuren schilderen waar ze zich bevinden zonder ze naar een plaats te verplaatsen die acceptabel is om te spuiten, en het is een handige manier om een handvol deuren of minder te schilderen. Het maakt niet uit welke schildermethode u op uw deuren gebruikt, er zijn bepaalde voorbereidingsstappen en producten die u de beste afwerking geven.

Wat nog belangrijker is, het vocht in verf kan de deurbeslag nadelig beïnvloeden, waardoor het vergrendelingsmechanisme mogelijk verstopt raakt; schuur- en reinigingsmiddelen kunnen ook hardware beschadigen. Laat de deur volledig drogen voordat u de hardware opnieuw bevestigt en de deur opnieuw ophangt, als u deze hebt verwijderd om te schilderen. Ik gebruik graag een kwast van 1 ½ ″ om de verzonken vormgebieden te schilderen, gevolgd door een 4 ″ roller voor de vlakke oppervlakken in het midden. Hoewel je de vloer onder en rond de deur zeker kunt beschermen en op zijn plaats kunt schilderen, weten professionals dat je voor soepele resultaten het beste de tijd kunt investeren om hem van het frame te verwijderen.

Als je geen glazen of stormdeur hebt die tussen je deur en de elementen staat, moet je ervoor zorgen dat je buitenverf gebruikt. Huizen die vóór 1979 werden geschilderd, gebruikten vaak verf op loodbasis en lood kan door het lichaam worden opgenomen, wat leidt tot orgaan- en hersenschade. Als je een oudere deur opnieuw schildert, is de eerste stap om eventuele gutsen of onvolkomenheden op te vullen met houtvuller en die gebieden te schuren tot ze glad zijn (ik gebruik hiervoor korrel 150) en vervolgens de hele deur licht te schuren met fijn gruis (220) schuurpapier. En als je eenmaal hebt geverfd met verf op oliebasis, moet je niet overheen schilderen met latex omdat het niet goed hecht.

Dit is optioneel, maar het toevoegen van een verfconditioner vertraagt de droogtijden voor latexverf om het meer vergelijkbaar te maken met opties op oliebasis, maar zonder het gedoe en de geur. Veel mensen aarzelen om binnendeuren te schilderen omdat ze niet willen omgaan met chips en onderhoud. De uitzondering op deze regel is de Benjamin Moore's Advance-lijn interieurverven, die soepel over zowel verf op olie- als latexbasis gaat. Als u de selecties hebt beperkt tot twee of drie keuzes, wilt u misschien ook kleine verfmonsters kopen om een groter staal van de kleuren naast elkaar te vergelijken.