Is het de moeite waard een garagedeur te schilderen?

Het schilderen van uw verouderde garagedeur kan de buitenkant van uw huis een geheel nieuwe look geven tegen relatief lage kosten en met zeer weinig moeite. Bovendien is schilderen de perfecte manier om afgebroken, geoxideerde deuren te verdoezelen die de aantrekkingskracht van uw huis verpesten. Als uw garagedeuren van hout zijn, is er geen reden om te aarzelen om ze te schilderen. Vooral als u plaatsen kunt zien waar de verf begint te falen, is het van vitaal belang dat u uw garagedeuren snel laat overschilderen.

Als uw deuren bevlekt zijn in plaats van geverfd, is hetzelfde principe van toepassing. Moet ik mijn garagedeur schilderen? Het is een eeuwenoude vraag die niet echt een goed antwoord heeft. Volgens Jim Norman van Overhead Door Company uit Central Jersey: „Of het nu staal of hout is, een garagedeur kan enorm worden verbeterd met een eenvoudige laag hoogwaardige verf, maar het is belangrijk om de verf op het product af te stemmen. Er zijn veel garagedeuren die vinyl of andere kunststoffen gebruiken als onderdeel van hun constructie en de onjuiste verf kan meer kwaad dan goed doen.

Hoewel sommige garagedeuren kunnen worden geverfd, hebben andere garagedeurmaterialen mogelijk geen baat, zelfs niet van een goede verfbeurt. De ideale temperatuur om te schilderen ligt tussen de 50 en 75 graden, met een lage luchtvochtigheid en indirect zonlicht. Als het gaat om welke verf ik moet gebruiken, is mijn beste tip om Rustoleum All-surface verf te gebruiken (opent in nieuw tabblad) omdat het geschikt is voor hout% 26 metalen deuren %26 is een verf en primer in één die geld en tijd bespaart. We raden u aan contact op te nemen met uw plaatselijke schildersbedrijf, uw doelen te bespreken en een actieplan op te stellen.

Zorg er altijd voor dat u minimaal drie lagen schildert, met minimaal vier uur tussen de lagen voor de perfecte verfafwerking. Plak alle delen van de garage af die niet worden geverfd en bedek eventuele landschapsarchitectuur in de buurt met een goede druppeldoek of plastic. Als uw deur van hout is, is professioneel schilderen of overspuiten zeker de route die u moet volgen als het oppervlak in goede, solide staat verkeert. Neem vervolgens een schone, pluisvrije doek en gebruik deze om de donkere verf af te vegen, waardoor de lichtere verfkleur eronder zichtbaar wordt totdat je een houteffect krijgt dat je leuk vindt.

Als u besluit de professionals in te schakelen om uw garagedeur te schilderen, duurt de klus niet langer dan een dag, afhankelijk van de staat van de deur en het weer dat toelaat. Als uw garagedeuropener relatief nieuw is en goed werkt, kan deze eenvoudig worden hergebruikt en opnieuw worden aangesloten op een nieuwe garagedeur. Bedek de grond onder de garagedeur met een doekdoek of plastic om ervoor te zorgen dat verf en andere ongewenste materialen niet loskomen en aan uw oprit blijven kleven. Vinyl en ander plastic mogen alleen worden geverfd met goedgekeurde verf die goed hecht op vinyl of andere kunststoffen.

Glasvezel kan bestand zijn tegen verf, dus gebruik een goede hechtprimer en een verf die wordt aanbevolen voor glasvezel. Laat de deuren minstens 12 uur drogen voordat u ze gebruikt - of gedurende de tijd die staat vermeld op de verf die u hebt gekozen. De extra warmte van direct zonlicht kan ervoor zorgen dat de verf tijdens het schilderen voortijdig droogt, waardoor ernstige problemen ontstaan in de uiteindelijke verflaag.