Moet je garagedeur schilderen?

Vooral als je plekken kunt zien waar de verf is. Als uw garagedeuren van hout zijn, is er geen reden om te aarzelen om ze te schilderen. Vooral als u plaatsen kunt zien waar de verf begint te falen, is het van vitaal belang dat u uw garagedeuren snel laat overschilderen. Als uw deuren bevlekt zijn in plaats van geverfd, is hetzelfde principe van toepassing.

Moet ik mijn garagedeur schilderen? Het is een eeuwenoude vraag die niet echt een goed antwoord heeft. Volgens Jim Norman van Overhead Door Company uit Central Jersey: „Of het nu staal of hout is, een garagedeur kan enorm worden verbeterd met een eenvoudige laag hoogwaardige verf, maar het is belangrijk om de verf op het product af te stemmen. Er zijn veel garagedeuren die vinyl of andere kunststoffen gebruiken als onderdeel van hun constructie en de onjuiste verf kan meer kwaad dan goed doen. Hoewel sommige garagedeuren kunnen worden geverfd, hebben andere garagedeurmaterialen mogelijk geen baat, zelfs niet van een goede verfbeurt.

Metalen garagedeuren worden geleverd met een in de fabriek aangebrachte afwerking die bekend staat als gebakken email of poedercoating. Deze zeer duurzame coatings worden aangebracht met de modernste technieken, waardoor ze moeilijk thuis na te bootsen zijn. Hoewel het mogelijk is om over de fabrieksafwerking te schilderen, wordt dit niet aanbevolen, vooral niet voor nieuwe deuren. Het schilderen van uw verouderde garagedeur kan de buitenkant van uw huis een geheel nieuwe look geven tegen relatief lage kosten en met zeer weinig moeite.

Bovendien is schilderen de perfecte manier om afgebroken, geoxideerde deuren te verdoezelen die de aantrekkingskracht van uw huis verpesten. Voor een hoogwaardige uitstraling die jarenlang meegaat, zijn er een paar belangrijke stappen die u moet nemen bij het voorbereiden en schilderen van een garagedeur. Als je mooie garagedeuren hebt waar je mee wilt pronken, wil je ze misschien spelen. Je kunt dit doen door ze een donkere kleur te schilderen, zoals rijk bruin of houtskool.

Zorg er wel voor dat de kleur die u kiest geen nieuwe kleur is voor het algehele schema - hij moet passen bij uw dak en misschien uw luiken of bekleding. Over het algemeen hoeft u alleen uw garagedeur opnieuw af te werken op hetzelfde moment dat u de rest van uw huis overwerkt. Dat wil zeggen, als het grootste deel van uw huis is geverfd, schilder dan uw garagedeur en als het grootste deel van uw huis bevlekt is, maak er dan vlekken op. Dit is een bijzonder belangrijke beslissing om te nemen als de garage naar de weg kijkt en deel uitmaakt van het algemene zicht wanneer u naar de voorkant van het huis kijkt.

Hoewel uw gevelbeplating waarschijnlijk het grootste deel van uw buitenkant zal uitmaken, spelen er meerdere elementen een rol waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van kleuren, zaken zoals raambekleding, garagedeuren en dakbedekking. Zorg er altijd voor dat u minimaal drie lagen schildert, met minimaal vier uur tussen de lagen voor de perfecte verfafwerking. Dit bericht heeft een grondig antwoord gegeven op de vraag of u uw nieuwe garagedeur moet schilderen of niet, afhankelijk van kleurvoorkeur en deurmateriaal. Om dit op te lossen, zijn regelmatige aanpassingen en volledige herschilderingen om de vijf tot tien jaar (versus vele decennia) vereist.

Start het voorbereidingsproces met een stijve staalborstel, een schraper en een schuurpad om eventuele afbrokkelende verf te verwijderen. Als uw deur van hout is, is professioneel schilderen of overspuiten zeker de route die u moet volgen als het oppervlak in goede, solide staat verkeert. Om de beste verf voor u te begrijpen, moet u naar uw plaatselijke verfwinkel gaan of misschien een consult met een schilderprofessional. Dus als u op zoek bent naar een duurzame garagedeur, zorg er dan voor dat u hoogwaardige verf kiest en deze goed verzorgt.

Vinyl en ander plastic mogen alleen worden geverfd met goedgekeurde verf die goed hecht op vinyl of andere kunststoffen.