Kan de deur schilderen?

Als er al knoppen op je deur staan, raad ik aan. Kies eierschaal, satijn of halfglanzende glans. Vermijd het gebruik van platte of matte verf op deuren. De randen van uw deur moeten eerst worden geverfd, zodat ze het langst kunnen drogen.

Als je alleen de buitenkant van je deur schildert, wil je alleen de rand schilderen die zichtbaar is als de deur open is. Laat de andere rand ongeverfd zodat deze overeenkomt met de binnenkant van de deur. Als uw deur naar binnen zwaait, schilder dan de scharnierrand; als uw deur naar buiten zwaait, schilder dan de rand met de vergrendeling. Als je zowel de binnen- als buitenkant van je voordeur schildert, schilder dan beide randen.

Voor deze toepassing kunt u een roller gebruiken. Als de primer droog is, gebruikt u een penseel om eventuele trimwerkzaamheden of details op de deur te bespreken. Vervolgens is het eindelijk tijd om te schilderen. Je kunt hiervoor een low-nap- of schuimroller of een penseel gebruiken.

Verf op oliebasis is een verbazingwekkend duurzame verfoptie die perfect is voor het schilderen van deuren. Eenmaal geverfd, zullen uw deuren goed opruimen, extra duurzaam zijn en de gladste afwerking hebben. Ga je van een donkere kleur naar een lichte kleur, dan helpt priming je om een betere dekking te hebben met minder verflagen. De deur moet open blijven terwijl je schildert en tijdens het drogen, dus kies een dag die niet te warm of te koud of te winderig is.

Kies een duurzame lakafwerking in een halfglanzende of glanzende glans, die goed bestand is tegen dagelijks gebruik en frequente reiniging. U kunt uw huis moderniseren met een frisse laag witte verf, of uw binnendeuren personaliseren naar uw ontwerpstijl met een vleugje kleur. Ik begin altijd met de bekleding omdat je de deur zelf moet afplakken tijdens het schilderen van de bekleding, zodat je geen sierverf op de deur krijgt. Maar het hout is zo vergevingsgezind versus de White Dove-verf die ik op mijn eiken bekleding heb geschilderd, laat al zien dat de afgebroken verf door kinderen ertegen te botsen.

Nadat je je type verf hebt gekozen, moet je vervolgens beslissen welke afwerking je op je deuren wilt hebben. Als u echt tegen een glans bent, kunnen sommige email- of alkydverven worden geleverd in een satijnen afwerking die de op één na beste optie zou zijn. De beste manier om te zien wat voor soort verf er op je voordeur zit, is door een wattenstaafje in ontsmettingsalcohol te dopen en deze heen en weer te wrijven over een geverfd deel van je deur. Ze hebben ook de neiging om beter bestand te zijn tegen inkepingen en schaafwonden dan platte of eierschaalverf, wat betekent dat ze langer meegaan.

Als u de selecties hebt beperkt tot twee of drie keuzes, wilt u misschien ook kleine verfmonsters kopen om een groter staal van de kleuren naast elkaar te vergelijken. In plaats van simpelweg de deur van boven naar beneden te schilderen, kunt u de beste verfbeurt krijgen door paneeldeuren in een bepaalde volgorde te schilderen. Als je weinig tijd hebt, kunnen professionele schilders de klus versnellen en vaak dit soort taken binnen een dag of twee voltooien. Als je deur al knoppen heeft, raad ik aan ze te verwijderen - het is gemakkelijker dan eromheen te schilderen.

Als er verf loskomt, is het latexverf en kun je je nieuwe kleur gewoon bovenop de originele kleur plaatsen.