Kun je emulsie gebruiken op deuren en plinten?

Meestal wordt u verteld dat eierschaal-, satijn- of glansverf de beste verf voor plinten is. Verrassend genoeg kunt u een slijtvaste en aantrekkelijke afwerking krijgen met emulsieverf, ook al is dit normaal gesproken de goedkopere optie. Kun je emulsieverf op hout gebruiken? Ja, u kunt emulsieverf gebruiken op elk hout in huis. Emulsieverf werkt geweldig op hout en kan zelfs worden gebruikt als onderlaag op trappen, spindels, plinten, deuren, kozijnen, de lijst gaat maar door.

Ja, u kunt emulsieverf gebruiken op elk hout in huis. Het is een grimmige baan en ik vraag me af waarom? Kan ik niet gewoon emulsie Matt of zijde gebruiken? Ik heb nogal wat nieuwe plinten te doen. Je kunt zonder problemen emulsie op hout gebruiken. Ik heb mat en zijde met elkaar gemengd en het levert een eierschaalachtige afwerking op.

Zolang beide verven op waterbasis zijn, is er geen probleem om te mengen. Je kunt de mat ook gebruiken als ondervacht en de zijde als toplaag. De meeste plinten hebben vanwege hun slijtvaste eigenschappen een afwerking op oliebasis of een glanzende afwerking nodig. Het is hier belangrijk om de drang te weerstaan om ze te schilderen met elke vorm van platte emulsie, anders zul je ze gewoon vrij snel weer vuil vinden.

Als je geen fan bent van een glanzende glans, waarom zou je dan niet een satijnen afwerking overwegen voor een meer matte look? Nu het eerste ding om op te merken, en dit is de vraag die iedereen stelt: je kunt geen emulsie op hout en metaal gebruiken. Nu moet je uitkijken naar de verschillende namen, dus Mylands noemt die van hen Marble Matt Emulsion, omdat het gemalen marmerpoeder bevat dat het een slijtvaste afwerking geeft. Deze interacties kunnen na een tijdje zijn tol eisen van je plinten, daarom is het belangrijk om je plinten te beschermen met de juiste verf. Eenmaal droog, rolt u uw vloerbeschermer uit en zorgt u ervoor dat deze zo dicht mogelijk bij de plint is bevestigd, en laat vervolgens een lijn brede schilderstape langs de basis van uw vloer zo dicht mogelijk bij de plint lopen (indien mogelijk net onder de plint stoppen).

Het is belangrijk om de rol van een perfect geschilderde plint in uw huis en hun vermogen om een kamer te transformeren niet te onderschatten, wat een mooie finishing touch geeft. Tegenwoordig kun je matte eierschaal krijgen voor hout en eierschaal met een lichte glans die bij de muren past - waar misschien de verwarring ontstond - maar je kunt geen matte muurverf op de plinten of de radiator aanbrengen. Deuren vergen veel gebruik en misbruik, dus kies bij het schilderen een duurzame verfafwerking met een halfglans of glanzende glans. Little Greene zegt dat hun Intelligent Matt Emulsion prima is voor houtwerk %26 radiatoren - ik geloofde er aanvankelijk niet in, maar heeft prima gewerkt aan plinten %26 het schilderen van een metalen open haard.

Sommige plinten zijn al geprimed, dus dat hoeft misschien niet, maar primen is een gemakkelijke klus, het maakt niet uit of je het aan de muur krijgt, sla het gewoon op. Allereerst, als je plint nieuw is en nog nooit is geverfd, heb je een primer nodig, of je kunt iets gebruiken dat rechtstreeks op het oppervlak kan worden aangebracht, zoals Dulux Trade Eggshell. Persoonlijk zou ik houtwerk niet afwerken in matte emulsie omdat het niet slijtvast is als het wordt geslagen, en je kunt het niet wegvegen, bijvoorbeeld vingerafdrukken op deuren. Je hebt gelijk als je zegt dat je geen emulsieverf op hout kunt gebruiken, maar ik heb het met goed effect op platte radiatoren gebruikt.