Wat voor soort verf kun je op een deur gebruiken?

De meest voorkomende soorten buitendeurverf zijn acrylhars of op latexbasis en met een halfglanzende afwerking. Buitenverf op latexbasis is het meest flexibele type en is behoorlijk populair. Het vult grotere onvolkomenheden op het oppervlak van een deur op en is bestand tegen scheuren en afbrokkelen. Vingerafdrukken en vuil zijn te verwachten op binnendeuren in gebieden met veel verkeer.

Kies dus verf met een glanzende of halfglanzende afwerking, in plaats van plat of eierschaal, voor een oppervlak dat veel gemakkelijker schoon te vegen is. Een glanzende verf zorgt er ook voor dat deuren en bekleding mooi opvallen tegen het plattere muuroppervlak. Als je bijvoorbeeld verf op een stijl krijgt tijdens het schilderen van de eerste paar panelen, kan de verf worden opgezet voordat je klaar bent om de rest van de stijl te schilderen. Als u een penseel gebruikt, dompel de borstelharen dan halverwege in de verf en tik of schraap ze lichtjes tegen de rand van de container om het overtollige te verwijderen.

Overweeg dan de verfeigenschappen die het beste passen bij het oppervlak van uw voordeur, rekening houdend met de duurzaamheid van kleur en afwerking. Zorg er ook voor dat je geen verf op waterbasis gebruikt voor het grijs als het wit eronder op oliebasis was - als je dat deed, zal de verf nooit goed hechten. het schilderen van een deur, met name een oudere houten deur met bekleding en lijst, vereist over het algemeen enige inspanning om het oppervlak voor te bereiden. Zonder een stormdeur, luifel of een schaduwboom om uw voordeur te beschermen tegen directe blootstelling aan zonlicht, kan de aanval van UV-stralen uiteindelijk de verfkleur vervagen.

In feite, bepaalde deurfabrikanten maken uw garantie ongeldig als u de deur zwart schildert, omdat een hoge warmteabsorptie de deur kan kromtrekken. De huidige combinatieformules voor primer en verf kosten vaak de helft zoveel als afzonderlijke primer en verf en kunnen in sommige scenario's een even goede dekking bieden. Als je klaar bent, laat je de verf drogen (als je Benjamin Moore Advance gebruikt, merk dan op dat deze een langere dan typische droogtijd heeft), geef je deur snel, heel licht schuren met schuurpapier met korrel 320, verwijder de schuurresten met een kleefdoek en breng vervolgens een tweede laag verf aan. De kleur van de primer moet ook dicht bij die van de verf liggen, zoals bijvoorbeeld een lichtgrijze primer voor een lila deur.

Dit verhoogt de ventilatie en verkleint de kans dat een licht vochtige verflaag blijft plakken als je hem omdraait om de andere breed te schilderen. Aangezien u echter meerdere deuren hebt om te schilderen, hoeft u niet te wachten, omdat ze tijdens het drogen aan een andere deur kunnen werken. Ik zou geneigd zijn om de krassen weg te schuren en de deur opnieuw te schilderen met een hoogwaardige, hoogglanzende verf zoals Benjamin Moore Advance die super goed draagt.