Gaat het schilderen van garagedeur mee?

De meeste metalen garagedeuren worden geleverd met een coating van „gebakken email” of „poedercoating”. Deze coatings zijn zeer duurzaam - ze hebben doorgaans een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Als u besluit om over deze in de fabriek geproduceerde coating te schilderen, moet de nieuwe verfklus elke vijf tot tien jaar opnieuw worden uitgevoerd. Als uw garagedeuren van staal of aluminium zijn, kan er een reden zijn om te aarzelen voordat u ze gaat schilderen.

De reden is dat ze uit de fabriek komen met een extreem duurzame afwerking, ook wel „gebakken email” of „poedercoating” genoemd. Deze fabrieksafwerking gaat normaal gesproken lang mee en vereist zeer weinig onderhoud. Als u echter over het gebakken glazuur schildert, moet het elke 5 tot 10 jaar worden onderhouden. Ja, je kunt garagedeuren schilderen.

Het schilderen van uw verouderde garagedeur kan de buitenkant van uw huis een geheel nieuwe look geven tegen relatief lage kosten en met zeer weinig moeite. Bovendien is schilderen de perfecte manier om afgebroken, geoxideerde deuren te verdoezelen die de aantrekkingskracht van uw huis verpesten. Voor een hoogwaardige uitstraling die jarenlang meegaat, zijn er een paar belangrijke stappen die u moet nemen bij het voorbereiden en schilderen van een garagedeur. Een van de belangrijkste redenen om een garagedeur te schilderen, is wanneer u een kleurverandering wenst.

Het aanbrengen van nieuwe verf op een metalen of vinyl garagedeur is een geweldige manier om frisheid en stijl toe te voegen aan de buitenkant van uw huis. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om de geverfde garagedeur langer mee te laten gaan met de juiste voorbereiding en hoogwaardige verven. Als dat is gebeurd, opent u de garagedeur (indien mogelijk handmatig) en schuift u het bovenpaneel omhoog zodat het van het volgende paneel naar beneden scheidt. Welke oude verf ook 'strak' is, schuur de randen gewoon met wat korrel 80 en stem de randen vervolgens af met wat schuurpapier met korrel 150.

Wij bieden betrouwbare, eersteklas garageschilderdiensten in Santa Clarita Valley en Greater Los Angeles. Schrob eventuele roest weg met een staalborstel of schuurpapier om het gebied glad te maken en eventuele slechte roestplekken op te lossen voordat u begint met schilderen. Controleer voor de aankoop zorgvuldig het etiket van de fabrikant om er zeker van te zijn dat u de beste verf en primer voor de klus vindt. Als je minder dan 20 dollar uitgeeft aan een borstel of minder dan 9-10 aan een roller, heb je borstelharen en pluisjes in je verf en op je deur.

Garagedeuren zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder vinyl, aluminium, hout en meer, en het is belangrijk om de juiste buitenverf voor de klus te kopen. Een dunne kraal van „overschilderbare buitenkit”, afgeveegd met je vinger bedekt met een vochtige doek, of een kitgereedschap laat een zeer nette en overschilderbare lijn achter. Het hier getoonde huis heeft een geschilderde garagedeur met echte glazen ramen bovenop, maar de panelen eronder zijn zwart. Als u echter een aluminium garagedeur opnieuw gaat schilderen, bereidt u deze voor door deze goed schoon te maken en te primen met een primer op oliebasis die speciaal voor metaal is gemaakt.

Begin met het schoonmaken van de deur met een buitenhuisreiniger en zorg ervoor dat je het oppervlak schrobt zodat je niet over vuil of vuil schildert. Deuren zijn meestal halfglanzend geverfd voor eenvoudige reiniging, maar garagedeuren zijn even waarschijnlijk satijn of weinig glans (zelden vlakke glans). Brad the Painter - Painting Tips by a Professional biedt advies en aanbevelingen over hoe u uw schilderproject goed, veilig en snel kunt doen.