Zijn garagedeuren geverfd?

Het schilderen van uw verouderde garagedeur kan de buitenkant van uw huis een geheel nieuwe look geven tegen relatief lage kosten en met zeer weinig moeite. Bovendien is schilderen de perfecte manier om afgebroken, geoxideerde deuren te verdoezelen die de aantrekkingskracht van uw huis verpesten. Voor een hoogwaardige uitstraling die jarenlang meegaat, zijn er een paar belangrijke stappen die u moet nemen bij het voorbereiden en schilderen van een garagedeur. Of u uw nieuwe garagedeur schildert of niet, hangt af van het materiaal van de garagedeur en de gewenste afgewerkte garagedeurkleur.

Nieuwe metalen deuren zijn meestal voorgelakt en mogen meestal niet worden geverfd. Houten deuren zijn soms afgewerkt en soms onafgewerkt, maar hebben uiteindelijk verf of beits nodig. Voor vinyl kunt u kiezen of u uw nieuwe garagedeur wilt schilderen of niet. Veel latex buitenprimers werken goed op elk type oppervlak; zorg er gewoon voor dat de primer die u kiest de juiste keuze is voor uw garagedeur.

Dit type verf is extreem duurzaam en gaat in veel gevallen de hele levensduur van de garagedeuren mee. Aangezien de garagedeur een groot deel van het zichtbare oppervlak op veel buitenkanten van het huis uitmaakt, is het logisch om te overwegen deze te schilderen. Als u niet van plan bent de bekleding te schilderen, plak deze dan af; als je de trim gaat doen, plak dan de randen van de garage af. Net als bij priming kunt u bij het schilderen van garagedeuren een brede verfkwast, roller of spuit gebruiken om een latex buitenverf zoals True Value EasyCare Ultra Premium Exterior Paint aan te brengen.

Als er verf op het glas van uw garagedeurraam is gekomen, kunt u deze verwijderen met een scheermesje. Dit kan vervelend werk zijn, maar het is noodzakelijk om je garagedeur voor te bereiden als je wilt dat je nieuwe verfklus er op zijn best uitziet en jaren meegaat. Als u een houten garagedeur schildert, controleer dan na het drogen op gladheid om te bepalen of u nog een keer moet schuren. Laat de primer drogen met de garagedeur in de open positie, zodat de scheuren niet samen opdrogen en dicht sluiten.

Leg een druppeldoek of zeil onder de deur om uw oprit en garagevloer te beschermen tegen druipende verf of primer. De meeste garagedeuren zijn nu gemaakt van metaal, maar als je een ouder huis hebt, zou je nog steeds een houten deur kunnen hebben. In het geval van aluminium en stalen garagedeuren komen ze uit de fabriek met een aangebakken verfklus genaamd poedercoating. Ongeacht uw deurtype, raadpleeg een professionele schilder voor de langste en beste look.