Kun je deuren schilderen met matte emulsie?

We raden af om een standaard vinyl matte emulsie op binnenhout te gebruiken, omdat deze niet de vereiste duurzaamheid hebben om bestand te zijn tegen de stoten die houten binnenbekleding zoals deuren en plinten kunnen verdragen. Ja, u kunt emulsieverf op hout gebruiken. Hoewel we het niet aanbevelen om het op hout te gebruiken, hecht de emulsie zelf vrij gemakkelijk wanneer deze op hout wordt aangebracht en kunt u een aantrekkelijk ogende matte afwerking bereiken. Ja, u kunt emulsieverf gebruiken op elk hout in huis.

Emulsieverf werkt geweldig op hout en kan zelfs worden gebruikt als onderlaag op trappen, spindels, plinten, deuren, kozijnen, de lijst gaat maar door. Maar je kunt geen emulsieverf gebruiken op houten vloeren. Persoonlijk zou ik houtwerk niet afwerken in matte emulsie omdat het niet slijtvast is. In een mum van tijd kunt u emulsieverf echter gebruiken als onderlaag op trapverhogers, spindels, leuningen, deuren, ramen, kozijnen, enz.

De deurkozijnen en deuren en raamkozijnen en trapleuning van het hele huis waren geverfd met witte glansverf. Vorig jaar moest ik hun buitenkant schilderen en was erg verrast om te zien dat de garagedeur perfect was, geen peeling en geluid. Het gebruik van een geschikte vernislaag bovenop de emulsie werkt als een sealer, zodat eventuele stoten of slijtage eerst door deze laag moeten dringen voordat de emulsieverf kan worden beschadigd. Hoewel emulsieverf op hout kan worden aangebracht, is dit niet de best aanbevolen manier om uw houten oppervlakken af te werken.

Dit moet worden gedaan door een matte, satijnen of glanzende vernissealer (zoals Ronseal Varnish) aan te brengen, zodat water of vocht niet door de verflaag sijpelt. Voor gebieden met veel verkeer wilt u echt een verf gebruiken die duurzamer is, zoals satijnhout of glans (u kunt in sommige omstandigheden wegkomen met het gebruik van een eierschaal van hoge kwaliteit). Meestal zal een enkele laag geweldig werk leveren, omdat je de toplaag erover aanbrengt met emailverf. Zorg ervoor dat u GEEN emulsieverven gebruikt op uw houten vloeren en traptreden, omdat deze ervoor kunnen zorgen dat de toplaag gemakkelijk afbladdert vanwege zwaar voetverkeer en weerstand.

Ik weet dat dit een oude is, maar als je een matte verf wilt in plaats van een glans, kun je dit nog steeds doen, maar het neemt vuil sneller op dan een glans of satijn. Nogmaals, vanwege de poreuze en absorberende aard van het hout, heeft het een grote hoeveelheid verf op waterbasis nodig om volledige dekking te bereiken. Ik hou van eierschaal, en ik hou van de kleur oud engels wit koop nooit een verf van 1 laag omdat de afwerking slecht is, tenzij je expert bent. Het aanbrengen van emulsieverf op zeer poreuze huishoudelijke houtsoorten zoals MDF of vezelplaat met gemiddelde dichtheid is geen gemakkelijke klus.

Begin vervolgens met het aanbrengen van een dunne laag emulsiesealer op het oppervlak om de emulsieverf waterdicht te maken.