Kun je houten deuren schilderen met muurverf?

Begin met het schilderen van de randen van de deur met de borstel of roller · 2.Ik schilder een deur met 2 panelen en gebruik een roller. Ik vind het echter moeilijk om geen rolsporen te hebben. Hoe voorkom je ze? We wilden ze opruimen en schilderen en we kregen 8 uur per deur geciteerd en er zijn 25 deuren waarvan ik niet verwacht dat ze perfect zouden zijn En zei dat ze 3-4 uur per deur moesten doorbrengen. Sommige binnendeuren zijn zwaar en moeilijk te verwijderen, maar u kunt deze methode gebruiken om een paneeldeur te schilderen die op de scharnieren blijft zitten.

Een voordeel van het schilderen van bevestigde deuren is dat je niet hoeft te wachten tot de ene kant droog is voordat je de andere schildert. Kies eierschaal, satijn of halfglanzende glans. Vermijd het gebruik van platte of matte verf op deuren. Om een platte binnendeur te schilderen, begint u met het schilderen van de binnenste scharnierrand en werkt u in één richting rond de deur.

Werk omhoog van binnenuit, over de kopbal en langs de spits. Gebruik een penseel voor deze smalle ruimte voor een betere controle. Zorg er ook voor dat u niet te veel verf tegelijk op uw penseel laadt. Hoewel er een eindeloos aantal deurkleuren is die je zou kunnen kiezen om je voordeur te schilderen, denk ik persoonlijk dat vasthouden aan wit of grijs voor het interieur je beste is.

Maar aangezien muurverf geen geschikte verfoptie is voor houten oppervlakken, moet u dit volledig vermijden. U kunt ervoor kiezen om een verkleurde of beschadigde afwerking op te frissen met een nieuwe laag of de deur een accentkleur te schilderen om de persoonlijkheid van een ruimte te versterken. Omdat druk op de verf inkepingen kan veroorzaken, is het meestal het veiligst om een hele dag te wachten voordat u deze draait. Een goede manier is om er een houtprimer onder te gebruiken, zodat de verf goed hecht aan het hout in het meubilair.

De stevige plastic piramides, vastgebonden aan zaagpaarden via handige gaten, laten je de deur twee centimeter omhoog brengen en, wanneer je de deur omdraait om de andere kant te schilderen, het oppervlak in contact met verse verf verkleinen tot kleine puntjes. Als verf op de doek wordt overgebracht, is deze geverfd met een product op latexbasis en is primen niet nodig. Verf elk paneel, te beginnen met het paneel linksboven en werk achtereenvolgens langs de deur. Schuren verwijdert ook alle verf of coating die al op de deur zit, waardoor het een beter oppervlak is om de verf vast te houden.

Het belangrijkste verschil tussen houtverf en muurverf zit in de grondstoffen waardoor ze anders werken. Hoewel beide worden gebruikt voor het schilderen in huizen, is er een aanzienlijk verschil tussen hen waarvan u op de hoogte moet zijn. Werk het oppervlak van uw binnendeur af door de twee resterende buitenste verticale stukken te schilderen. Zelfs een klein bedrag dat u kunt besparen, telt wel mee bij het renoveren van uw huis of het overspuiten van uw oude houten meubels.

Verwijder ook de deurknop, rechthoekige voorplaat, rozenafdekking (de ronde bekleding) en eventuele deurhaken of muurbeschermers. Om het proces te versnellen, vertrouwen professionals ook op handige helpers voor schilderen zonder rommel, zoals Hyde Tools 45810 Super Guide Paint Shield %26 Smoothing Tool deze superieure rechte rand met een gemakkelijk vast te pakken handvat geeft u perfecte randen bij het trimmen, zonder te plakken.