Kun je deuren en plinten schilderen met emulsie?

Meestal wordt u verteld dat eierschaal-, satijn- of glansverf de beste verf voor plinten is. Verrassend genoeg kunt u een slijtvaste en aantrekkelijke afwerking krijgen met emulsieverf, ook al is dit normaal gesproken de goedkopere optie. Kun je emulsieverf op hout gebruiken? Ja, u kunt emulsieverf gebruiken op elk hout in huis. Emulsieverf werkt geweldig op hout en kan zelfs worden gebruikt als onderlaag op trappen, spindels, plinten, deuren, kozijnen, de lijst gaat maar door.

Ja, u kunt emulsieverf gebruiken op elk hout in huis. De meeste plinten hebben vanwege hun slijtvaste eigenschappen een afwerking op oliebasis of een glanzende afwerking nodig. Het is hier belangrijk om de drang te weerstaan om ze te schilderen met elke vorm van platte emulsie, anders zul je ze gewoon vrij snel weer vuil vinden. Als je geen fan bent van een glanzende glans, waarom zou je dan niet een satijnen afwerking overwegen voor een meer matte look? Het is een grimmige baan en ik vraag me af waarom? Kan ik niet gewoon emulsie Matt of zijde gebruiken? Ik heb nogal wat nieuwe plinten te doen.

Je kunt zonder problemen emulsie op hout gebruiken. Ik heb mat en zijde met elkaar gemengd en het levert een eierschaalachtige afwerking op. Zolang beide verven op waterbasis zijn, is er geen probleem om te mengen. Je kunt de mat ook gebruiken als ondervacht en de zijde als toplaag.

Deuren vergen veel gebruik en misbruik, dus kies bij het schilderen een duurzame verfafwerking met een halfglans of glanzende glans. Mijn decorateur adviseerde ons ook om het houtsnipperplafond niet in een donkere (matte) kleur te schilderen, omdat hij zei dat de donkere tint ook het oneffen oppervlak zou benadrukken. Allereerst, als je plint nieuw is en nog nooit is geverfd, heb je een primer nodig, of je kunt iets gebruiken dat rechtstreeks op het oppervlak kan worden aangebracht, zoals Dulux Trade Eggshell. Een goed idee is om je schilderstape net boven de bovenkant van je plinten te laten lopen om de muren tegen de glanzende verf te beschermen.

Als u dit doet, krijgt u ook de kans om vlekken en stoten van de eerste laag te verwijderen en af te druipen, gewoon schuren en schilderen. Het is gebaseerd op de hydrofobe eigenschappen van bladeren, voor het geval je je afvroeg, Dulux biedt ook een platte matte verf die, beweren ze, niet zal markeren zoals traditionele kalkachtige verven. Rustoleumverf is ook goed voor ongebruikelijke oppervlakken, maar ik zou eerst online een tutorial willen bekijken, omdat je moet weten hoe je de beste afwerking kunt krijgen. Houd de penseel in een hoek van 45 graden tegen de bovenkant van de plint, begin met een streek van rechts naar links (of omgekeerd als u zich prettiger voelt) en zorg ervoor dat u de verf gelijkmatig van het ene uiteinde van de kamer naar het andere verspreidt.

Ze mengen verf op bestelling en als je de kleur moet veranderen, kunnen ze dat ter plekke doen, ze behouden een formule en kunnen ze de exacte kleur opnieuw maken. Als dit echter gebeurt, veeg ze dan zo snel weg met een vochtige doek voordat de verf de tijd heeft om te drogen. Zodra al je jassen klaar zijn, verwijder je de schilderstape aan de onderkant van je muur terwijl de verf nog nat is - maar zorg er altijd voor dat alle verf helemaal droog is voordat je je vloerbescherming verwijdert.