Moet je de binnendeur schuren voordat je gaat schilderen?

Zelfs als uw deur niet te vuil is, reinigt u hem met water en zeep en spoelt u hem vervolgens af met schoon water om eventuele zeepresten te verwijderen. Als je met latex over een verf op oliebasis gaat schilderen, moet je deze eerst licht schuren* en primen met een goede grijpprimer. Een andere reden om het oude verftype vast te stellen, is de bezorgdheid over de gezondheid van lood. Huizen die vóór 1979 werden geschilderd, gebruikten vaak verf op loodbasis en lood kan door het lichaam worden opgenomen, wat leidt tot orgaan- en hersenschade.

Koop een loodtestkit om erachter te komen of verf dit giftige metaal bevat. Als dit het geval is, moet u extra voorzichtig en professionele expertise betrachten bij het schuren en verwijderen ervan. Bezoek de Lead Information Website van het Department of Housing and Urban Development voor meer informatie over het verwijderen van loodverf, of bel de National Lead Information Hotline op 1-800-424-LEAD. Je deur goed schuren, voordat je gaat primen en schilderen, is de juiste manier om het te doen.

Schuren zorgt voor een glad oppervlak waardoor je verf er geweldig uitziet. Doe bij het schuren een eerste doorgang met schuurpapier met korrel 100-150 en werk af met een tweede gang schuurpapier met korrel 180-220. Onthoud, hoe hoger het „korrel” getal, hoe gladder de afwerking. Ik verwacht niet dat ze perfect zullen zijn En zei dat ze 3-4 uur per deur moesten doorbrengen.

Nadat u de hardware van de deur hebt verwijderd, begint u met het schuren van het oppervlak van de deur. U wilt een glad, egaal oppervlak om over te schilderen voor het schoonste resultaat. Door te schuren wordt ook alle verf of coating die al op de deur zit verwijderd, waardoor het een beter oppervlak is om de verf vast te houden. U kunt ervoor kiezen om een elektrische schuurmachine te gebruiken, maar we hielden het simpel en gebruikten een schuurblok.

Zodra het oppervlak glad is, veegt u stof weg met een kleefdoek. Het maakt niet uit welke kant je uiteindelijk op gaat, de tips hier, gedeeld door professionele schilders en interieurontwerpers, helpen je door elk aspect van het project te bladeren, van kleur-, product- en gereedschapsselectie tot belangrijke voorbereidings- en schildertechnieken. Nadat eventuele onvolkomenheden zijn opgevuld, uitgehard en geschuurd, schuurt u het volledige deuroppervlak met schuurpapier met korrel 120, handmatig of met een schuurmachine. Enkele van mijn favoriete blanken voor sierwerk en deuren zijn Benjamin Moore's Cloud White en Dove White in halfglans of satijn.

De stevige plastic piramides, vastgebonden aan zaagpaarden via handige gaten, laten je de deur twee centimeter omhoog brengen en, wanneer je de deur omdraait om de andere kant te schilderen, het oppervlak in contact met verse verf verkleinen tot kleine puntjes. Ik heb niet veel geduld voor de taak, maar deze gedetailleerde instructie zal nuttig zijn voor iedereen die ooit een deur heeft moeten schilderen. Ik woon in een herenhuis waar de voordeur en garage-toegangsdeur beide uitkomen in een kleine ingang (zoals een ingang van 5 × 7 ft die rechtstreeks naar de trap naar de tweede verdieping gaat). Traditioneel worden deuren in dezelfde tint gedaan als omringende muren, maar ontwerpers gebruiken nu binnendeuren om onverwachte accentkleuren te introduceren die impact toevoegen aan een kamer.

Hoewel er een eindeloos aantal deurkleuren is die je zou kunnen kiezen om je voordeur te schilderen, denk ik persoonlijk dat vasthouden aan wit of grijs voor het interieur je beste is. U kunt ervoor kiezen om een verkleurde of beschadigde afwerking op te frissen met een nieuwe laag of de deur een accentkleur te schilderen om de persoonlijkheid van een ruimte te versterken. Verf elk paneel, te beginnen met het paneel linksboven en werk achtereenvolgens langs de deur. Om een platte binnendeur te schilderen, begint u met het schilderen van de binnenste scharnierrand en werkt u in één richting rond de deur.

We raden aan hiervoor een schuurblok te gebruiken, zodat u betere controle hebt bij de gedetailleerde randen en hoeken van de paneeldeur. Als je een oudere deur opnieuw schildert, is de eerste stap om eventuele gutsen of onvolkomenheden op te vullen met houtvuller en die gebieden te schuren tot ze glad zijn (ik gebruik hiervoor korrel 150) en vervolgens de hele deur licht te schuren met fijn gruis (220) schuurpapier. Omdat deuren de in- en uitgangen van uw huis zijn, moet u ze als laatste schilderen, zodat de verfafwerkingen ongestoord blijven en goed kunnen drogen wanneer ze zijn voltooid. Als je je deur wit schildert en er een witte rand omheen hebt, raad ik aan om dezelfde verfkleur en afwerking te gebruiken als de bekleding.

.