Wat voor soort verf gebruik je op huisdeuren?

De meest voorkomende soorten buitendeurverf zijn acrylhars of op latexbasis en met een halfglanzende afwerking. Buitenverf op latexbasis is het meest flexibele type en is behoorlijk populair. Het vult grotere onvolkomenheden op het oppervlak van een deur op en is bestand tegen scheuren en afbrokkelen. De beste verf voor een voordeur is een verf met een halfglanzende of hoogglanzende afwerking.

Als je bang bent dat dit je voordeur te „glanzend” zal maken, beloven we dat het niet zal gebeuren. In feite is deze afwerking niet alleen wat je esthetisch wilt, het is de juiste afwerking om je deur op de lange termijn tegen de elementen te beschermen. U kunt ook zorgen voor een perfecte kleurovereenkomst door een witte primer te kopen en deze in de winkel op maat te laten kleuren om overeen te komen met de door u gekozen deurverfkleur. Deze dikkere verfformules bevatten meer harsen, pigmenten en veerkrachtadditieven dan interieurverven, waardoor ze bestand zijn tegen vlekken, chippen, vervagen en afpellen.

Hoewel je nooit een mahoniehouten deur zo glad mogelijk krijgt als een berkendeur, helpt schuren tussen lagen, vooral als je een nieuwe deur primen en schildert. Ik heb niet veel geduld voor de taak, maar deze gedetailleerde instructie zal nuttig zijn voor iedereen die ooit een deur heeft moeten schilderen. Overweeg dan de verfeigenschappen die het beste passen bij het oppervlak van uw voordeur, rekening houdend met de duurzaamheid van kleur en afwerking. Ik zou geneigd zijn om de krassen weg te schuren en de deur opnieuw te schilderen met een hoogwaardige, hoogglanzende verf zoals Benjamin Moore Advance die super goed draagt.

Je schildert het in de kleur die te zien is als je de deur open hebt, wat vermoedelijk meestal zal zijn. Als je geen glazen of stormdeur hebt die tussen je deur en de elementen staat, moet je ervoor zorgen dat je buitenverf gebruikt. Traditionele buitenverven zijn zeker beter bestand tegen rotten dan binnenverven, maar ze kunnen nog steeds een behoorlijke hoeveelheid meeldauw of schimmel vormen met voldoende blootstelling aan water en vochtigheid. Deze verven zijn geformuleerd met antimicrobiële chemicaliën die voorkomen dat meeldauw en schimmel inwerken gedurende een periode van jaren die op de verfcontainer wordt aangegeven.

Als je zaagpaarden gebruikt en één kant tegelijk schildert, laat de verf dan minstens 24 uur drogen voordat je de deur op de zaagpaarden omdraait en herhaalt voor de tweede kant. Hoewel geen enkele verf vervagingsbestendig is, kunnen moderne buitenverven slechts 1 tot 3 procent per jaar vervagen, terwijl oudere producten gemiddeld 7 procent per jaar zouden vervagen in direct zonlicht. Als u harde, hete en directe zon op uw deur krijgt, is een verf op oliebasis bestand tegen vervagen en borrelen. De beste verf voor een voordeur heeft een mix van kwaliteiten die zijn integriteit behouden en er goed uitzien in het licht van stormachtig weer en brandende zon.

Laat deuren aan hun scharnieren hangen terwijl je ze schildert, zodat je beide kanten tegelijkertijd kunt schilderen. Voordat je aan je deurschilderproject begint, wil je er zeker van zijn dat je de beste verf in de juiste kleur voor je voordeur krijgt.