Welk type verf is het beste voor deuren?

Buitenverf op latexbasis is het meest flexibele type en is behoorlijk populair. Het vult grotere onvolkomenheden op het oppervlak van een deur op en is bestand tegen scheuren en afbrokkelen. Verf met een semi-glanzende afwerking is enorm populair omdat het gemakkelijk te reinigen is en mooi kan contrasteren met andere kleuren op de gevel van het huis. Vingerafdrukken en vuil zijn te verwachten op binnendeuren in gebieden met veel verkeer.

Kies dus verf met een glanzende of halfglanzende afwerking, in plaats van plat of eierschaal, voor een oppervlak dat veel gemakkelijker schoon te vegen is. Een glanzende verf zorgt er ook voor dat deuren en bekleding mooi opvallen tegen het plattere muuroppervlak. Halfglanzende verfafwerking wordt veel gebruikt op alle binnenbekleding, waaronder deurstijlen en deuren zelf. Deze afwerking geeft de vrijheid van rigoureuze reiniging met een vochtige doek, voortdurend afstoffen.

Deze grote oppervlakken hebben de neiging om stof te verzamelen, vergelijkbaar met meubels in het interieur, dat regelmatig moet worden gereinigd, en een halfglanzende of hoogglanzende verfafwerking is het beste. En omdat het een verf en primer in één is, kun je meteen aan de slag en heb je geen tweede laag nodig. Deze glanzende lak voor alle doeleinden kan worden gebruikt voor het schilderen van binnendeuren, kasten, plinten, luiken noem maar op. Hoewel beide verfafwerkingen op deuren zijn gebruikt, lijkt de halfglanzende afwerking beter stand te houden met betrekking tot reiniging en levensduur.

Hoewel je nooit een mahoniehouten deur zo glad mogelijk krijgt als een berkendeur, helpt schuren tussen lagen, vooral als je een nieuwe deur primen en schildert. Zolang u een verf gebruikt die geschikt is voor buitengebruik, kunt u deze gebruiken voor zowel de deurbekleding als de deur zelf. Als je bijvoorbeeld verf op een stijl krijgt tijdens het schilderen van de eerste paar panelen, kan de verf worden opgezet voordat je klaar bent om de rest van de stijl te schilderen. Van alle typische verffabrikanten die tegenwoordig verf leveren, maken ze allemaal een verfafwerking die speciaal is ontworpen voor binnendeuren en bekleding.

De beste binnendeurverf verbergt onvolkomenheden, voorkomt vlekken en heeft een visueel aantrekkelijke afwerking die jarenlang meegaat. Hoewel de eerste ook een glans heeft en gemakkelijk te reinigen is, zijn ze niet zoveel als de halfglanzende lakafwerking. Belangrijk om verschillende redenen, maar vooral belangrijk om te weten, zodat je niet snel meer binnendeuren schildert. Hij beveelt ook een halfglanzende afwerking aan voor verandaleuningen, eraan toevoegend dat u een veranda- en terrasverf moet gebruiken voor de verandavloer en trappen.

Nu je klaar bent om met het eigenlijke schilderwerk te beginnen, doe je de deur in één keer, zonder een pauze te nemen. Alles, van de kleurselectie tot de gereedschappen en uw schildertechniek, heeft invloed op de uiteindelijke afwerking van de deur. De stevige plastic piramides, vastgebonden aan zaagpaarden via handige gaten, laten je de deur twee centimeter omhoog brengen en, wanneer je de deur omdraait om de andere kant te schilderen, het oppervlak in contact met verse verf verkleinen tot kleine puntjes. Na jaren werken met en testen van verschillende verfproducten, zijn we verheugd om The Spruce Best Home Interior Paint %26 Primer te introduceren, een veelzijdige, duurzame acrylformule met een laag VOC-gehalte voor deuren en muren.